Vis avstemningsresultater: Hvordan går det med Start?

Stemmere
8. Du kan ikke stemme på denne undersøkelsen
 • Rykker opp søndag

  7 87,50%
 • Rykker opp neste helg

  0 0%
 • Rykker opp etter kvalik

  0 0%
 • Rykker ikke opp

  1 12,50%
Viser resultater 1 til 15 av 15
 1. #1
  Moderator
  Ble medlem
  Mar 2012
  Innlegg
  2.938

  29.Serierunde: START - ELVERUM (kamptråd)

  TID: Søndag 29 oktober kl.1200 (husk å stille klokken en time bakover)
  STED: Sparebanken Sør Arena

  TABELLEN
  2. Start........ 28....16-7-5...55-32...55 poeng
  15. Elverum.. 28...3-12-13..28-48...21 poeng


  ELVERUM FOTBALL
  Elverum har slitt i bunnen hele sesongen, men har fremdeles mulighet til å sikre plassen gjennom kvalifiseringsspill. Det står mellom Arendal, Elverum og Fredrikstad når 2 kamper gjenstår. To av disse lagene rykker ned og det siste laget tar kvalifiseringsplassen. Elverum har helt klart de vanskeligste kampene igjen med bortekamp mot et opprykksjagende Start og deretter kommer Mjøndalen på besøk til Elverum.

  Det skal også sies at Elverum har levert gode kamper denne sesongen. De slo blant annet ut Bodø/Glimt på bortebane i cupen. De har slått Arendal 5-0 og de burde tatt minst 1 poeng mot Sandnes Ulf i forrige runde, så dette er ikke et lag som har gitt opp.

  Til denne kampen mangler laget midtstopper Igor Cukovic - som fikk sitt 7 gule kort i kampen mot Sandnes Ulf.

  Toppscorer for Elverum er Jonas Enkerud med 6 scoringer. Adnan Cirak har 5 målgivende og leder den statistikken.

  I det omvendte oppgjøret i Elverum endte kampen 1-1 etter at Remi Svindland gav hjemmelaget ledelsen, før Niels Vorthoren utlignet like før pause. Det resultatet sto seg i en skuffende kamp av Start.

  ELVERUM's 5 SISTE KAMPER
  17 september: Ranheim - Elverum 2-2 (serie)
  24 september: Elverum - Arendal 5-0 (serie)
  1 oktober: Åsane - Elverum 1-0 (serie)
  15 oktober: Elverum - Kongsvinger 1-2 (serie)
  22 oktober: Elverum - Sandnes Ulf 0-1

  IK START
  Hos Start så er det mye som tyder på at vi starter som vi gjorde mot Arendal, men det er et par usikre kort. Steffen Lie Skålevik sliter med ankelen og har ikke trent store deler av uka. Det er håp om at storscoreren vår skal rekke kampen, men det er nok ikke helt sikkert.
  Eirik Wichne har heller ikke trent i det siste og dersom han ikke blir spilleklar blir det Jens Kristian Skogmo på høyrebacken. Ellers vil jeg tro at laget blir som sist, og da starter vi med disse: (4-2-1-3)

  Håkon Opdal

  Jens Kristian Skogmo
  Simon Larsen
  Damion Lowe
  Henrik Robstad

  Niels Vorthoren
  Conor O'Brien

  Tobias Christensen

  Steffen Lie Skålevik
  Kristján Flóki Finnbogason
  Espen Børufsen
  I FARESONEN
  Her er spillerne på Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i siste runde. I siste runde spiller vi borte mot Åsane, og disse spillerne må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille den kampen:
  Start: Tobias Christensen, Niels Vorthoren, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, Steffen Lie Skålevik, Espen Børufsen
  Åsane: Jonas Hestetun  NOEN TANKER TIL SLUTT
  Sesongens store mål var opprykk til eliteserien og nå er vi der - nesten!

  Kampen mot Arendal var solid. Verken mer eller mindre. Vi var veldig gode i 1.omgang og presset Arendal bakover - uten dog å skape altfor mange store sjanser. Det som er så morro med Start for tiden er at vi ikke trenger mange sjanser, for vi har en mann fra Bergen på lån som er i storform, og i løpet av noen få minutter midtveis i 1.omgang scoret Steffen Lie Skålevik to fine mål. Det første etter et nydelig gjennomspill av Niels Vorthoren og det andre etter et perfekt innlegg fra Tobias Christensen. Etter dette kontrollerte vi kampen og et frustrert hjemmelag fikk omtrent ingenting til.
  I 2.omgang hadde hjemmelaget EN stor sjanse, men den reddet Håkon Opdal strålende med armen. Det var viktig at ikke hjemmelaget fikk den reduseringen, for da kunne kampbildet fort ha endret seg. Etter dette kontrollerte Start kampen ut og vi dro hjem med 3 velfortjente poeng.

  Nå er dog den kampen historie og vi møter et nytt lag med begge bena i nedrykksstriden. Elverum har alt å spille for i Kristiansand og kommer til å kjempe med alt de har. De vet at de KAN slå Start og de vet at tap etter alle solemerker betyr at de rykker ned. Og selv om Elverum ligger nest-sist så har de levert mange gode kamper i den siste tiden. De lekte med Arendal for en måned siden og de var bedre enn Sandnes Ulf i forrige kamp.

  Derfor er det viktig at Start er 100 % skjerpet foran denne kampen. Spillerne må ikke la se lure av tabellen - eller at Elverum trolig bare har med seg en håndfull supportere. Dette er gutter som kommer til å gi absolutt alt og matcher vi dem ikke på dette så kan vi fort tape poeng.

  Jeg har tatt turen innom et par Start-treninger denne uken og på onsdag var det skikkelig intervall-trening der Mick Priest kjørte gutta knallhardt med lange og harde intervall-løp. Etter at de var ferdige lå Start-spillerne strødd rundt forbi og det var helt tydelig at de hadde gått helt i kjelleren på de siste spurtene... Like etterpå kjørte Priest en spill-sekvens - slik at spillerne kunne teste seg i kampsituasjon mens de ennå hadde melkesyre langt opp i lårene. Slik trening som dette er drit kjedelig, men veldig viktig og så utrolig verdifull. Klarer vi å gå i kjelleren på den måten mot Elverum - og matcher bortelaget på innsats - så vinner vi.

  Denne kampen er sesongens viktigste hjemmekamp. 3 poeng her betyr at vi neste sesong spiller mot Rosenborg, Vålerenga og Brann, mens uavgjort eller tap kan bety at vi må gjennom en uke til med usikkerhet om hvor vi spiller neste sesong. I en kamp som dette - mellom to lag som må vinne - kan det fort bli tett og jevnt, og da kan publikum bli en avgjørende faktor. Og det er derfor Start nå mobiliserer for å fylle opp stadion.
  Hundrevis av billetter har blitt delt ut til lokale klubber, mens alle plassene på stadion nå går på billigsalg. 50 kr for barn og 100 kr for voksne er en "gi-bort-pris". Start vet nemlig det at Starts spillere blir inspirert når arenaen er full og de har publikum i ryggen. Slik som mot Arendal. Der dominerte Starts supportere på tribunen og spillerne fikk ekstra energi. Det håper jeg vi opplever i søndagens kamp også. At publikum virkelig kan bety en forskjell. Og at vi sammen kan feire opprykk etter kampen. Vi husker alle hvor morro det var da vi vant kvaliken mot Jerv og beholdt plassen i eliteserien.
  Det er meldt sol og nydelige forhold. Man trenger ikke å tenke på paraply eller regntøy - men hvis du har mulighet - ta på deg en Start-drakt, Start-skjerf eller ta med et Start-flagg. Vis hvem du heier på. Kom tidlig og bli med på klapping, heia-Start rop og andre ting som bidrar til god stemning på kamp. Jeg tror det kan bli utrolig morro og håper mange vil bli med på festen.


  Som nevnt; dette er en utrolig viktig kamp og dersom alt går som vi håper, så kan vi feire helt vilt etter kampen. Da kan vi feire opprykk fra en fryktelig kjedelig OBOS-liga med lag som Arendal, Levanger og Tromsdalen. Og vi kan glede oss til kamper mot de aller beste.. Våre nye eiere kom med en drøm. En drøm om opprykk i første forsøk og deretter at man skal etablere seg i eliteserien. Deretter skal man bygge en klubb og et lag som kan kjempe helt i toppen av norsk fotball.

  Første del av drømmen kan fort bli virkelighet søndag ettermiddag!!

  Og da håper jeg DU er tilstede og blir med. For Start-eventyret har bare såvidt begynt....

  HEIA START!

 2. #2
  Senior Member
  Ble medlem
  Mar 2012
  Innlegg
  285
  Noen som vet hvor mange billetter som er solgt?

 3. #3
  Senior Member
  Ble medlem
  Apr 2012
  Innlegg
  185
  5000 lørdag morgen.

 4. #4
  Senior Member
  Ble medlem
  Mar 2013
  Innlegg
  1.821
  Lettere å avgjøre det nå en ingen åpenbart enkel kamp på Åsane.

 5. #5
  Senior Member
  Ble medlem
  Mar 2012
  Innlegg
  1.642
  Årsverste og noe av det flaueste jeg har sett av Start. Vi spiller en avgjørende kamp hjemme mot divisjonens nest dårligste lag, og ser ut til å tape fult fortjent. Det er skammelig. Opprykksfesten bør erstattes med straffetrening.

 6. #6
  Senior Member
  Ble medlem
  Mar 2012
  Innlegg
  652
  Da var opprykket på plass. (Heia Kongsvinger ...)

 7. #7
  Senior Member
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1.431
  Opprykket er i boks ene og alene fordi Sandnes Ulf ikke vinner. Utrolig flaut å spille som vi gjorde de første 45 mot en dumpekandidat. Det viser igjen hvor svake mentalt dette laget er. Spilt stort sett veldig bra de siste tre kampene, og når de får en gyllen mulighet til å sikre opprykk på egenhånd mot et bunnlag, så svikter det totalt. Det skal ikke være mulig for spillere som håper å få spilletid i Eliteserien neste år! Er det rart folk ikke kommer på kamp?

  Men, vi er i Eliteserien neste år. Det er egentlig det som teller, men det å gratulere laget etter en slik dag gir en litt emmen smak i munnen.

 8. #8
  Senior Member
  Ble medlem
  Mar 2013
  Innlegg
  1.821
  Spillerene virket slitne, jeg har forståelse for at Priest ønsket å skjærpe dette. Men det kostet nok litt.
  Kampen er som andre viktige kamper, høye skuldre og lavt trykk. For mye tanker og lite spill.
  Gøy med opprykk, en god vinter vil nok skjærpe laget mot 2018

 9. #9
  Senior Member
  Ble medlem
  Apr 2013
  Innlegg
  296
  Rimelig flaut å rykke opp på denne måten, når såpass mange har stilt opp for å se en opprykksfest med bra spill og mange mål. Dette laget er nødt til å bli mentalt sterkere, ellers blir det tøft i Eliteserien. Forventer full skjerpings nå før den siste kampen mot Åsane og at man viser seg fra en bedre side der borte. Det er tydelig at det kommer til å være MYE å jobbe med i vinter for at dette laget skal være godt nok rustet til Eliteserien. Men, opprykk er opprykk, gratulerer.

 10. #10
  Junior Member
  Ble medlem
  Sep 2017
  Innlegg
  13
  Burde takke nei til opprykksplassen - ingenting i toppen av norsk fotball å gjøre

  Vinnerkultur har aldri eksistert i denne klubben, i hvert fall ikke i nyere tid - og det ser heller ikke ut til å utvikle seg med det første

 11. #11
  Senior Member
  Ble medlem
  Mar 2012
  Innlegg
  285
  Som vanlig når Start innbyr til fest, ser verten ut som han holdt den dagen før, og er klar for senga. På positive siden syntes jeg Lowe gjorde en god kamp, og registrerte at Opdal gikk ut i feltet, og holdt ballen i en duell med motspiller.
  Ellers var det stort sett svarte natta.
  Men vi er endelig tilbake der vi hører hjemme på tross av en håpløs hjemmeavslutning. Og med TKK ved roret tror jeg Start er istand til å gå ut av heisen.

 12. #12
  Senior Member
  Ble medlem
  Aug 2013
  Innlegg
  351
  Ja, det er nok endel av dagens spillere som definitivt ikke har noe i eliten å gjøre. Riktig som DelPiero skriver at Opdal har en stor svakhet i feltarbeid. Dette må bli betraktelig bedre, ellers taper vi masse kamper i eliten bare på dette. Synes ellers at Robstad har hatt en dalende formkurve og må også opp flere hakk. Tror Wikstøl kan prestere bedre pr i dag.

  Ellers håper jeg en ny trener ser svakhetene til Børufsen. Han er glimtvis god og arbeider hardt, men desverre er nærteknikken, dribleferdighetene, hodestyrken og innleggskvaliteten av svært variabel karakter. Trenger definitivt konkurranse på denne plassen.

  Men, vi glemmer dette i dag, og det skal renne masse vann i bekken, før eliteserien blåses igang i 2018.

 13. #13
  Member
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  79
  Om man skal se noen silver lining på dette flaue tapet, må det være at både eiere og ledere ser at troppen har et skrikende behov for oppgradering. Overgangsvinduet vårt avgjør hvorvidt 2018 blir året vi konsoliderer og stabiliserer oss i TL, eller fyker rett ned igjen. Er vel bare 2-3 spillere (+Skålevik)
  som kunne håpt på fast plass i elleveren i de 8-10 øverste lagene i årets TL.

  Takk og lov er det jo nettopp dette som er TKK sin spesialitet. Han har truffet bra til nå, tror Floki har enda mer potensiale inne og Lowe ser allerede OK+ ut.

 14. #14
  Junior Member
  Ble medlem
  Sep 2017
  Innlegg
  13
  Sitat Opprinnelig skrevet av Franko Vis innlegg
  Ja, det er nok endel av dagens spillere som definitivt ikke har noe i eliten å gjøre. Riktig som DelPiero skriver at Opdal har en stor svakhet i feltarbeid. Dette må bli betraktelig bedre, ellers taper vi masse kamper i eliten bare på dette. Synes ellers at Robstad har hatt en dalende formkurve og må også opp flere hakk. Tror Wikstøl kan prestere bedre pr i dag.

  Ellers håper jeg en ny trener ser svakhetene til Børufsen. Han er glimtvis god og arbeider hardt, men desverre er nærteknikken, dribleferdighetene, hodestyrken og innleggskvaliteten av svært variabel karakter. Trenger definitivt konkurranse på denne plassen.

  Men, vi glemmer dette i dag, og det skal renne masse vann i bekken, før eliteserien blåses igang i 2018.
  Vikstøl har ingen verdens ting i eliteserien og gjøre
  Er vel heller ikke god nok for OBOS

  Går vi til eliten med Vikstøl som førstevalg så avlyser jeg sesongen 2018

 15. #15
  Moderator
  Ble medlem
  Mar 2012
  Innlegg
  2.938
  Sitat Opprinnelig skrevet av Rett vest Vis innlegg
  Burde takke nei til opprykksplassen - ingenting i toppen av norsk fotball å gjøre

  Vinnerkultur har aldri eksistert i denne klubben, i hvert fall ikke i nyere tid - og det ser heller ikke ut til å utvikle seg med det første
  Fryktelig mye negativt her... Joda, vi spiller en svak kamp - men totalt sett ligger vi der vi ligger fordi vi er det nest-beste laget. Jeg synes mange her inne gir for lite kreditt til Elverum. Start spilte ingen god kamp men ingen kamper i OBOS-ligaen er enkle. Elverum hadde fortjent å vinne mot Sandnes Ulf forrige helg. De slo ut Bodo/Glimt i cupen - på Aspmyra. De vant 5-0 mot Arendal - og de hadde ALT å spille for... De kjempet oss ut av stilen og det virket som om vi ikke hadde overskudd til å henge med. Det er mulig at Priest har kjort gutta litt for hardt denne uka - og at man derfor manglet litt sprut i bena. Kunne virke som det.

  Dessuten, vi så i sommer at de nye eierne har handlekraft og at de mener alvor. De hentet solide forsterkninger både på og utenfor banen - og det til et lag som slet i OBOS-ligaen. Nå som vi er klare for eliten tror jeg vi kan forvente SOLIDE forsterkninger i alle ledd... og jeg tror også vi vil få en dyktig trener. Det er ingenting som tyder på at eierne ikke vil spytte inn mer penger til trener/nye spillere - og denne gangen kan vi se på overste hylle. Med okte sponsorpenger, mye mer i mediepenger og en ny giv på Sorlandet, så synes jeg fremtiden ser meget lys ut. Vi hadde ett mål denne sesongen - og det var å rykke opp. Når serien begynner i mars er det INGEN som prater om kampen mot Elverum eller om hvordan vi rykket opp. Da starter vi med samme utgangspunkt som Rosenborg, Brann og alle de andre lagene.

  Jeg tipper arbeidet med å forsterke stallen starter den kommende uken og gleder meg veldig til å se hvem som dukker opp...

  Ros til Elverum for en god kamp mot oss i dag. De ville mer og hadde mer sprut i bena - men det betyr ikke at Start blir en kasteball i eliteserien.

  Og angående vinnerkultur.. Det eksisterte vel på slutten av 70-tallet/begynnelsen av 80-tallet da vi hentet hjem 2 seriegull på 3 sesonger... Dessuten så får vi en ny mann i klubben fra og med 1 januar - som har skapt vinnerskaller i skisporet i mange mange år. Jeg tror han vil bli viktig i dette arbeidet.

  La oss glemme kampen mot Elverum og glede oss over at oppholdet i OBOS ble kortest mulig. Jeg tror fremtiden vår er veldig lys og tror det er mange år til vi igjen vil måtte ta i mot lag som Elverum, Arendal og Tromsdalen...

Lignende tråder

 1. 15.Serierunde: ELVERUM - START (kamptråd)
  By Frankieboy in forum Kamptråder
  Svar: 7
  Siste innlegg: 07-03-2017, 12:30

Regler for innlegg

 • Du kan ikke poste nye tråder
 • Du kan ikke poste svar
 • Du kan ikke poste vedlegg
 • Du kan ikke redigere postene dine
 •