Viser resultater 1 til 11 av 11

Threaded View

 1. #1
  Moderator
  Ble medlem
  Mar 2012
  Innlegg
  2.938

  28 Serierunde: MJØNDALEN - START

  TID: Søndag 6 desember kl.1700
  STED: Consto Arena

  TABELLEN
  13. Start..........27...6-8-13...32-50...26 poeng
  15. Mjøndalen...27...6-3-18...22-44...21 poeng


  MJØNDALEN IDRETTSFORENING
  Mjøndalen har kjempet i bunnen hele sesongen og det er ingen overraskelse at de 3 runder før slutt kjemper om å holde plassen. Ser vi på lagets 10 sister kamper har laget 2 seire, 1 uavgjort og 7 tap - og kun Godset og fortapte Aalesund er verre. Laget til Vegard Hansen har spilt jevnt med mange lag, men har slitt veldig med å score mål. Kun 22 scoringer på 27 kamper er altfor dårlig og det er nok mangelen på en målscorer som gjør at Mjøndalen trolig rykker ned.

  Shuaiabu Ibrahim er lagets toppscorer med 5 mål - foran Sondre Liseth som har 3 scoringer.

  Lagets klart beste spiller denne sesongen er nok keeper Sousha Makani som til tider har spilt som en levende vegg og som har et snitt på 5.07 på VG's spillerbørs.

  Til den utrolig viktige kampen mot Start må derimot Mjøndalen klare seg uten flere av sine faste spillere. Makani ble utvist mot Haugesund - og fikk 2 kampers karantene etter at han i tillegg dyttet en motspiller i bakken i tumultene etter utvisningen. Viktige Sondre Liseth fikk feilaktig sitt 4 gule kort for filming og får heller ikke spille mot Start.
  Stian Aasmundsen fikk også sitt 4 gule kort og må sone i søndagens kamp - mens en annen midtbanespiller, Ole Amund Sveen, ble skadet tidlig i kampen og også han må stå over denne kampen.

  En gledelig nyhet for Mjøndalen er derimot at Tonny Brochmann er frismeldt etter at han hadde høye blodverdier og man fryktet at den dyktige dansken måtte legge opp. Han var med til Haugesund og starter nok mot Start. En annen som nok starter søndag er Isaac Twum som Start solgte i sommer. Etter noen gode kamper etter overgangen, har han slitt betydelig mer de siste kampene og startet på benken i den viktige kampen mot FKH.


  Mjøndalen har tatt i mot Start 13 ganger i toppdivisjonen og har vunnet 5 av disse. 3 kamper har endt med poengdeling mens Start har vunnet 5 kamper. Målforskjellen er 15-21.


  Her er laget Mjøndalen stilte med I forrige kamp mot Haugesund (4-3-3):

  1 Sosha Makani

  26 Syver Skaar Eriksen
  12 Markus Nakkim
  23 Sondre Solholm Johansen
  3 Vetle Dragsnes

  33 Stian Aasmundsen
  11 Christian Gauseth (k)
  24 Ole Amund Sveen

  17 Martin Rønning Ovenstad
  9 Sondre Liseth
  22 Shuaibu Lalle Ibrahim

  INNBYTTERE
  32 Jorge Vieira
  2 Quint Jansen
  6 Joackim Olsen Solberg
  4 William Sell
  10 Tonny Brochmann
  7 Lars Olden Larsen
  20 Isaac Twum
  8 Fredrik Brustad


  MJØNDALEN'S 5 SISTE KAMPER
  1 november: Mjøndalen - Molde 1-3
  7 november: Mjøndalen - Strømsgodset 3-0
  22 november: Kristiansund - Mjøndalen 1-0
  29 november: Mjøndalen - Stabæk 0-1
  2 desember: Haugesund - Mjøndalen 1-1
  IK START
  Hos Start soner Mohamed El Makrini karantene etter at han fikk sitt 4 gule kort mot Glimt. Trolig kommer Kasper Skaanes inn på den plassen. Resten av laget blir nok som i forrige kamp, og dermed starter vi med disse (4-3-3):

  Jonas Deumeland

  Eirik Wichne
  Jesper Daland
  Joackim Jørgensen
  Kristoffer Tønnessen

  Eirik Schulze
  Erlend Segberg
  Kasper Skaanes

  Christian Bolanos
  Eman Markovic
  Kevin Kabran


  I FARESONEN
  Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Brann. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille den kampen.

  Start:
  Erlend Segberg
  Kevin Kabran
  Eirik Wichne
  Mikal Ugland
  Martin Ramsland
  Jesper Daland


  Brann
  Bismar Acosta
  Gilbert Koomson
  Daniel Alexander Pedersen
  Ole Martin Kolskogen
  Vegard Forren
  Petter Strand
  Robert Taylor  NOEN TANKER TIL SLUTT
  Kampen mot Glimt ble et nytt bevis på at Start absolutt har noe å gjøre i eliteserien. Mot Norges desidert beste lag var det flere enn meg som fryktet en ny leksjon, men Start imponerte med enorm innsats og nok en gang traff Joey med sin taktikk.
  Vi tok ledelsen etter at vi tok et raskt innkast mens Lode hos Glimt klaget til linjedommeren. Bolanos kriget seg ned til dødlinja og la inn foran mål der ballen traff en Glimt-stopper i duell med Schulze og dermed gikk Start i ledelsen.
  Etter 25 minutter fikk bortelaget et omdiskutert straffespark da Saltnes løp bak ryggen til El Makrini - og så vidt var borti benet til El Makrini som rygget og ikke gjorde noe aktivt for å felle Saltnes. Glimt-spilleren kastet seg og dommeren gav et usedvanlig billig straffespark som Junker satte inn og dermed stod det 1-1.
  Etter dette kom det ikke flere scoringer, men Start var laget som hadde flest sjanser og det hadde ikke vært noe å si om Start hadde tatt alle tre poengene i denne kampen.
  Det som var mest gledelig var å se hvilken enorm innsats Start-gutta la ned. Vi har mange ganger pratet om "å blø for drakta" og det var nettopp det Start-gutta gjorde i denne kampen.
  Det var første gang denne sesongen at Glimt ikke scoret i åpent spill - og det var også første gang Glimt ikke scoret mer enn en gang. Og det var ikke noe reservepreget Glimt-lag som kom til Kristiansand.
  Jeg vil også gi ros til Joey og trenerteamet som nok en gang leverte en meget god kamp fra benken. Jeg har tidligere etterlyst tidligere/flere bytter, men i denne kampen var det fornuftig å holde på spillerne da vi for det meste lå bak og ventet på Glimt, og dermed ikke brukte mye krefter. Dette var for meg et bonuspoeng - og når Mjøndalen ikke klarte å vinne i Haugesund, så ser ting virkelig lyst ut med tanke på å unngå direkte nedrykk.

  Og nettopp Mjøndalen er laget som står på motsatt banehalvdel søndag ettermiddag, i en kamp der hjemmelaget har alt av press på seg. Start klarer seg utmerket med uavgjort mens hjemmelaget må vinne. Når i tillegg Mjøndalen mangler sin beste offensive spiller i Sondre Liseth, så tror jeg de får problemer med et Start-forsvar som stort sett hadde full kontroll på Bodø/Glimt's sine angrepsspillere.

  Dette blir uansett en krig, for Mjøndalen er meget gode når det gjelder innsats og dødballer og dersom vi ikke matcher de på dette, betyr det lite at hjemmelaget mangler flere sentrale spillere. Det så vi mot Viking, der vi så et hjemmelag som ville mer enn Start.
  Klarer vi derimot å gjenskape den innsatsen vi hadde mot Glimt, så har vi store sjanser til å vinne kampen. Det er ingen krise om det blir uavgjort, men her må Start-gutta gå for 3 poeng. Med den formen vi har vist i det siste, så er vi absolutt gode nok til å vinne i Mjøndalen. Og jeg må innrømme at det hadde smakt ekstra godt å sende Isaac Twum og hans agent ned en divisjon. Twum krevde mye mer for å spille videre i Start enn det han endte opp med å få i Mjøndalen og dermed mistet han og agenten min respekt.

  Vinner vi denne kampen, tar vi et stort steg mot fornyet spill i eliteserien. Men skal vi klare det må vi nok en gang blø for drakta.

  Og dersom vi i tillegg får mer hjelp av Haugesund - som spiller mot Godset - kan vi sikre oss ny eliteseriekontrakt neste uke når Brann kommer til Kristiansand.

  Men først må vi vinne krigen mot Mjøndalen!

  Lykke til alle Start-venner!!!
  Sist endret av Frankieboy : 12-05-2020 kl 16:27

Regler for innlegg

 • Du kan ikke poste nye tråder
 • Du kan ikke poste svar
 • Du kan ikke poste vedlegg
 • Du kan ikke redigere postene dine
 •